A fost realizat al cincilea transplant de cord din acest an

A fost realizat al cincilea transplant cardiac din acest an, în România, transmite Agenția Națională de Transplant. Intervenția chirurgicală a fost efectuată la Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, de către echipa condusă de prof.dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară  din cadrul Insitutului.

„De data aceasta, salvatorul a fost un bărbat în vârstă de 42 de ani, a cărui familie a fost de acord cu donarea organelor. Inima va bate în pieptul unui pacient de 52 de ani din județul Iași, care se afla internat în stare gravă la secția ATI de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iași, pentru care nu existau alte soluții terapeutice. Operația a decurs bine, iar evoluția pacientului este foarte bună”, a precizat Agenția Națională de Transplant.

În cazul donatorului de 42 de ani, aflat în moarte cerebrală, familia și-a dat acordul, printr-un gest de profund altruism, inclusiv pentru prelevarea de țesut osos. Rinichii bărbatului au mers pentru transplant la Institutul de Urologie din Cluj, ficatul la Institul Clinic Fundeni şi corneea la Spitalul Militar Bucureşti.  Țesutul osos a ajuns la Banca de Ţesut a Spitalului Colentina.

„Prin gestul de o mare omenie şi generozitate, această familie a acordat altor oameni o nouă şansă la viaţă”, a fost mesajul Agenției Naționale de Transplant.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.