A fost semnat contractul de proiectare pentru Spitalul Regional din Craiova

sursa foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii a semnat, marţi, contractul de proiectare pentru Spitalul Regional din Craiova, care urmează să fie realizată de un consorțiu turco-român.

„Astăzi trecem la semnarea acestui contract deosebit de important. (…) Este cel de-al treilea contract pe care îl semnăm în această perioadă de un an de zile (…). Primul spital pentru care a fost semnat acordul de proiectare a fost Spitalul din Iaşi, ulterior Spitalul Regional din Cluj şi acum Craiova. (…) O să încercăm chiar printr-o procedură accelerată, dacă va fi posibil, să demarăm licitaţia pentru construcţia efectivă a acestor spitale. (…) În PNRR sudul ţării a fost neglijat şi nu există proiecte care să se dezvolte infrastructura medicală spitalicească în sudul României. Ne pare bine că avem unul dintre spitalele regionale la Craiova. Sperăm că în noiembrie 2023 să putem să începem, eu sper să putem să începem chiar înainte de finalizarea proiectului licitaţia pentru construcţie”, a spus ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Totodată, ministrul a prezentat stadiul celor trei spitale regionale:

  • Spitalul Regional Iași – a fost semnat în decembrie 2021 contractul de proiectare, cu termen de finalizare în martie 2023
  • Spitalul Regional Cluj – în aprilie a fost semnat contractul, cu finalizare în mai 2023
  • Spitalul Regional Craiova – finalizarea contractului de proiectare în noiembrie 2023

Spitalul va avea şapte niveluri – cinci etaje, parter şi subsol, cu o amprentă de 32.800 de metri pătraţi. Suprafaţa desfăşurată va fi de 165.000 de metri pătraţi.

Spitalul va avea 807 paturi, plus 60 paturi de urgenţă, bloc operator cu 19 săli de operaţie, oncologie de zi, 52 de cabinete pentru medicina ambulatorie de specialitate şi 23 de unităţi de imagistică medicală.

În afară de spaţiile pentru asistenţă medicală şi unităţi de primiri urgenţe, spitalul va avea aproape 5.000 metri pătraţi pentru spaţii de învăţământ, sală virtuală, sală de resuscitare, săli pentru training computerizat.

Valoarea contractului de proiectare este de 25,7 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni pentru proiectare, după care vor urma 60 de luni de suport tehnic pentru timpul construcţiei efective şi încă 60 de luni perioada de garanţie.

Potrivit estimărilor, lucrările de construcţie vor dura maximum 48 de luni, iar spitalul regional ar urma să fie funcţional la finalul anului 2027.

Valoarea estimată iniţială este de circa 603 milioane de euro.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.