A decedat fetița de cinci ani, transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni

Fetița de cinci ani transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni a decedat, a anunțat, miercuri, instituția medicală.

„Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”.

Fetița, suspectată inițial de hepatită de cauză necunoscută și diagnosticată ulterior cu boala Wilson și insuficiență hepatică, a fost supusă unui transplant de ficat, pe 30 aprilie, în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Luni, Institutul Clinic Fundeni a anunțat că starea fetiţei transplantate hepatic este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă.

„După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi (luni – n.r) s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă”, afirma sursa citată pe 16 mai.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.