Abordarea multidisciplinară în neuropatia diabetică are ca scop creșterea calității vieții și a speranței de viață – președintele Societății de Neuropatie Diabetică

Abordarea interdisciplinară reduce riscul de amputație și crește speranța de viață a pacientului care suferă de neuropatie diabetică, a declarat președintele Societății de Neuropatie Diabetică din România, prof. dr. Gabriela Radulian.

„Mesajul nostru, ca întotdeauna, vizează în primul rând pacientul – persoana cu viața afectată de de neuropatia diabetică. Doar în această formulă multidisciplinară putem să realizăm o abordare cât mai precoce a neuropatiei diabetice și, în acest mod, să ne putem implica în abordarea terapeutică a neuropatiei diabetice și, bineînțeles, în îngrijirea piciorului piciorul diabetic, astfel încât să reducem riscul de amputație.

Doar în cadrul acestor întâlniri putem realiza un schimb de informații, atât de necesar. Putem clădi împreună o nouă abordare în îngrijirea neuropatiei diabetice, astfel încât obiectivul cel mai important vizează creșterea calității vieții persoanei cu neuropatie diabetică și, implicit, a speranței de viață „, a explicat prof. dr. Gabriela Radulian. Declarațiile au fost făcute conferința-dezbatere ”Neuropatia diabetică, o afecțiune cu (prea) multe fețe. Din inimă… până în vârful piciorului: recunoaște semnele!”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.