Acad. Ioan Aurel Pop: Sănătatea face parte dintre coloanele de susținere ale oricărui stat responsabil

”Sănătatea face parte dintre coloanele de susținere ale oricărui stat responsabil, obligat să adăpostească, să ordoneze, dar și să ocrotească un popor”, a transmis Președintele Academiei Române, Acad. Ioan Aurel Pop, într-un mesaj pentru corpul medical românesc, de Ziua Națională a României.

”Războiul pe care îl poartă acum medicii este un război fără fronturi vizibile, dar unul teribil, din care ne vor face să biruim, să câștigăm și să ducem mai departe această țară”, a precizat Acad. Ioan Aurel Pop.

”Ar fi bine o clipă să ne gândim, să ne adunăm energiile, să lăsăm urile și dezbinările și să ne gândim la binele acestui popor, la înaintașii care sunt îngropați sub glia acestui popor, la marii scriitori, pictori, artiști, la profesorii care ne-au creat educație și la medicii care ne-au apărat de-a lungul timpului, mai ales la medicii care, cel puțin de la 1877 încoace, au un sistem organizat de apărare a valorilor acestui popor, prin apărarea sănătății membrilor acestui popor”, a adăugat președintele Academiei Române.

”Le urez La mulți ani, în primul rând medicilor care sunt pe baricade, dar și întregii țări românești și tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei”, a mai transmis Acad. Ioan Aurel Pop.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.