Acad. Maya Simionescu: Dintotdeauna, medicul a fost un tămăduitor. Medicii sunt, de fapt, atenți cercetători ai bolii, care fac terapie și știință

”Dintotdeauna, medicul a fost un tămăduitor”, a transmis, miercuri, Acad. Maya Simionescu, Academia Română, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”De-a lungul timpului, medicii s-au luptat cu toate maladiile majore, care au lovit societatea: tuberculoză, holeră, cancer, accidentele vasculare cerebrale și multe altele, iar astăzi, pandemia de COVID-19, o pandemie majoră și neașteptată. Armele medicilor sunt multă muncă, experiență, înțelepciune, capacitatea de a vedea ce se ascunde în spatele pacientului. Medicul intră în intimitatea bolii, la nivelul fiecărei celule bolnave. Medicii sunt, de fapt, atenți cercetători ai bolii, care fac terapie și știință”, a precizat Acad. Maya Simionescu.

”Astăzi, s-a arătat din nou marea importanță a medicului în lupta cu un dușman necunoscut: virusul SARS-CoV-2. Cred că s-a făcut o foarte mare greșeală că nu au fost lăsați doar medicii să vorbească, să explice științific ce înseamnă boala, ce înseamnă un vaccin, ce înseamnă pandemie. Numai medicii au credibilitate în rândul oamenilor”, a subliniat Acad. Maya Simionescu.

”Medicul de astăzi face terapie și cercetare, în același timp. Cerecetare înseamnă cunoaștere, iar putere înseamnă putere, puterea de a te luota cu acești inamici nevăzuți, precum virusul SARS-CoV-2”, a mai spus Acad. Maya Simionescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.