Acad. prof. dr. Leon Dănăilă își invită cititorii, în Capitală, la lansarea cărții „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului”

Personalitate emblematică a neurochirurgiei româneşti şi mondiale, membru titular al Academiei Române (din 2004), membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale (din 1993), membru al multor academii din străinătate şi societăţi ştiinţifice, naţionale şi internaţionale, profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cercetător cu 18 brevete de inventator şi 10 de inovaţii, autor al 62 cărţi şi tratate de neurochirurgie, acad. prof. dr. Leon Dănăilă (n. 1 iulie 1933 , Darabani, Botoșani, România) își invită cititorii la un nou eveniment editorial.
Într-o postare recentă pe contul său de Facebook (n.r. ce se bucură de intersul a mai mult de 183.000 urmăritori), reputatul neurochirurg anunță o nouă întâlnire cu publicul în cursul acestei luni, cu ocazia lansării cărții sale, „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului”:

„Dragi prieteni și iubitori ai cunoașterii, cu bucurie si entuziasm, vă invit la primul meu eveniment din acest an – lansarea cărții <<Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului>>. Un eveniment foarte important pentru mine, pentru că din cele peste 60 de cărți și tratate medicale pe care le-am publicat, aceasta este prima carte care vi se adresează vouă, și nu specialiștilor, scrisă într-un stil accesibil cu gândul la bunăstarea și prețuirea tuturor românilor.

Vă aștept cu drag la Sala Luceafărul, pe 27 ianuarie, ora 12, unde vom avea oportunitatea să discutăm despre descoperirile recente în domeniu și să explorăm împreună misterele creierului uman” – transmite apreciatul specialist.
 „Această carte este, într-un fel, o datorie de onoare față de toți pacienții și studenții care mi-au traversat viața și m-au învățat la fel de mult pe cât am putut să le ofer eu. Dacă cineva vrea să fie cunoscut după ce moare, trebuie să facă ceva care merită să fie scris, sau ceva care merită să fie citit. După cum a spus Dostoievski, cartea este cel mai solid monument, chiar dacă este făcut din hârtie”  – preciza academicianul referitor la noutatea editorială.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.