Acces nelimitat la biblioteca virtuală medicală Elsevier Clinical Key, pentru afiliaţii UMF ”Victor Babeș” din Timișoara

Prof. univ. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, a anunţat că începând de vineri, toți afiliații instituţiei de învăţământ, respectiv cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi sau rezidenți, au drept de acces nelimitat, pe o perioadă de trei ani de zile, la prestigioasa bibliotecă virtuală medicală Elsevier Clinical Key.

Potrivit prof. univ. dr. Bogdan Timar, biblioteca virtuală Elsevier Clinical Key conține principalele cărți medicale și chirurgicale de pe piață, peste 1.100 de titluri, 650 de jurnale științifice medicale prestigioase, 1.400 de pagini cu sinteze și analize critice ale unor subiecte medicale actuale, 300 de videoclipuri de instruire pentru efectuarea unor proceduri de consult, 40.000 de videoclipuri de instruire pentru efectuarea de proceduri medicale și chirurgicale, 4 milioane de imagini, grafice și tabele, peste 2.900 de monografii de medicamente, și multe, multe alte materiale de documentare medicală.

Decanul Facultății de Medicină din Timişoara a precizat că biblioteca virtuală poate fi accesată automat, de pe orice dispozitiv din rețeaua de internet a Universității, fără să fie nevoie de autentificare pe platforma, accesul fiind autorizat implicit pe baza IP-ului instituției.

De asemenea, cadrele didactice și doctoranzii se pot autentifica prin crearea unui cont nou pe www.clinicalkey.com utilizând adresa de email @umft.ro, în timp ce studenții, masteranzii și rezidenții Universității se vor înscrie pentru acces utilizând următorul formular de la următoarea adresă: https://forms.gle/JDTmVBpbDB2AmfqBA .

“După înscriere, într-o perioadă de aproximativ două săptămâni vor primi datele pentru primul acces la bibliotecă prin email. La primul acces își vor crea un cont utilizând email-ul personal și stabilind o parola de acces. În continuare, vor putea accesa biblioteca din orice locație utilizând email-ul personal și parola stabilită. Atenţie! Persoanele care s-au înregistrat pentru acces la clinicalkey.com în perioada de probă, prin UMFVBT (aprilie 2020) vor utiliza aceleași credențiale de acces (user și parolă), conturile fiind deja activate. Nu există posibilitatea efectuării unei noi înregistrări a unui utilizator existent. În situația în care ați uitat parola, o puteți reseta, primind o nouă parolă pe adresa de email personală cu care ați făcut înregistrarea inițială, în luna aprilie 2020”, a precizat decanul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.