Acordarea stimulentului de 2500 de lei și deblocarea angajărilor în asistența socială, printre solicitările Federației Sanitas adresate minsitrului Muncii

Federația Sanitas

Acordarea stimulentului de 2500 de lei, conform prevederilor Legii 82/2020, asigurarea finanțării asistenței sociale, acordarea voucherelor de vacanță tuturor salariaților, deblocarea angajărilor în asistența socială și clarificări/ metodologie de aplicare a Legii 56/2020. Acestea sunt solicitările reprezentanților Federației Sanitas adresate astăzi ministrului Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul unei întâlniri în care s-au discutat principalele probleme din asistența socială.

În ceea ce privește acordarea stimulentului de 2500 de lei, în răspunsul ministrului Muncii se precizează că:”Guvernul nu susține acordarea stimulentului tuturor salariaților din asistența socială, așa cum prevede legea, motiv pentru care a inițiat un proiect de lege care prevede ca numai salariații care au fost izolați la locul de muncă în perioada stării de urgență să beneficieze de un singur stimulent, în valoare de 2500 de lei. Proiectul este pe traseul legislative”, informează Federația Sanitas.

Pentru asigurarea finanțării asistenței sociale, ministrul Muncii a afirmat că Guvernul a asigurat aproximativ 70% din finanțarea necesară, restul de 30% revenind în sarcina autorităților locale. În acelasi timp, Guvernul susține că, în acest moment, nu dispune de resurse suplimentare pentru acest domeniu, după cum a mai informat Sanitas.

Ministrul Muncii agreează propunerea Sanitas ca voucherele de vacanță să fie acordate pe viitor tuturor salariaților, fiind considerat un drept de natură salarială. Iar o situație a acordării voucherelor pentru anul 2020 urmează să fie transmisă.

Ministrul Violeta Alexandru a agreat și o prioritizare a deblocării posturilor în asistența social și va emite clarificări cu privire la aplicarea legii în ceea ce privește drepturile urmașilor prevăzuți în documentul legislativ.

Federația Sanitas mai informează că în cadrul discuțiilor de astăzi s-a convenit și organizarea unei întâlniri între reprezentanții Comisiei de asistență socială a Federației SANITAS și o echipă de specialiști ai Ministerului Muncii, în domeniul asistenței sociale, condusă de Doamna Mădălina Turza, secretar de stat, în săptămâna 21-25 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.