Acte normative privind clasificarea spitalelor pe criterii de competență, procesul de avizare și autorizare, în vizorul MS

Ministerul Sănătății a anunțat pe Facebook că vor fi actualizate și corelate o serie de acte normative privind serviciile medicale, care au fost stabilite în urmă cu peste un deceniu.

” Acte normative din domeniul serviciilor medicale – cadrul legal de organizare și funcționare a unităților sanitare, clasificarea spitalelor pe criterii de competență, procesul de avizare și autorizare, managementul spitalelor, care au fost elaborate cu mai bine de 10 ani în urmă vor fi actualizate și corelate”, a scris Ministerul Sănătății pe Facebook.

În acest sens, echipa MS va lucra împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Institutului de Sănătate Publica și Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar.

Printre obiectivele stabilite se numără asigurarea și îmbunătățirea managementului spitalelor, eficientizarea cheltuirii fondurilor publice, optimizarea procesului de avizare și autorizare a înființării și funcționării infrastructurii spitalicești.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.