Acţiuni de donare de sânge, organizate de MApN, în parteneriat cu Patriarhia Română, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină „Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu”, situat în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, găzduieşte, luni, în parteneriat cu Patriarhia Română, o activitate de donare pentru a marca Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sub deviza „Donatori de sânge, dați vieții o șansă!”, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină “Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu”, situat în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, va avea loc luni, 14 iunie, de la ora 10.30, o activitate de donare de sânge. Evenimentul este organizat de Centru – aflat în subordinea Direcției Medicale a M.Ap.N., în colaborare cu Patriarhia Română – prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Institutul Național de Hematologie Transfuzională ”Prof. Dr. C.T. Nicolau” și Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București”, potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, vor participa la acţiune şi vor dona sânge studenţi ai Institutului Medico-Militar, ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” şi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, militari de la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

„Centrul de Transfuzie Sanguină ‘Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu” este singurul centru de transfuzie din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Acesta furnizează sânge atât spitalelor militare, cât şi celor civile, iar donatori pot fi, deopotrivă, militari şi civili”, se precizează în comunicat.

În fiecare an, la 14 iunie, se sărbătorește Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge, dar și de a mulțumi donatorilor de sânge voluntari, anonimi și neremunerați, pentru gestul lor de a salva vieți.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge s-a celebrat pentru prima dată în anul 2004, la Johannesburg, Africa de Sud.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.