Activitate suspendată în blocul operator și pe secția de ATI postoperator de la „Marius Nasta”

La 19 februarie, inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) au decis sistarea activității blocului operator și a secției ATI (postoperator) din cadrul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Măsura a fost luată după ce rezultatele de la două seturi de probe biologice prelevate în datele de 12 și 13 februarie au fost neconforme. Primul set de probe a fost colectat în urma unui autocontrol, iar cel de-al doilea, din data de 13 februarie, de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă.

Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Acinetobacter în cadrul Institutului „Marius Nasta”. Reluarea activității  în blocul operator va fi posibilă numai  după ce se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme, anunță Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.