Activitatea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie de la Elias se desfășoară în condiții normale, nefiind în curs o anchetă a DSP București

Activitatea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Elias se desfășoară în condiții normale, nefiind în curs o anchetă a Direcției de Sănătate Publică București, trei dintre rezidenții Clinicii fiind confirmați pozitiv, asimptomatici, pentru infecția cu SARS-CoV-2, informează unitatea sanitară.

”În Clinica de Obstetrică-Ginecologie SUU Elias au fost confirmate două infecții cu SARS-CoV-2 în rândul medicilor rezidenți, independentă una de cealaltă, prin testări efectuate la cerere în laboratoare din afara spitalului. Ca urmare a situației create a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost efectuate testări, ocazie cu care a fost diagnosticat încă un caz asimptomatic de infecție SARS-CoV-2. Ancheta, derulată în etape succesive dictate de secvențialitatea diagnosticării infecției, urmează să fie finalizată în cursul zilei de astăzi. În funcție de rezultatele acesteia se vor decide măsurile de izolare și de carantinare dacă acestea sunt necesare. În acest moment, activitatea clinicii de Obstetrică-Ginecologie se desfășoară în condiții normale, nefiind în curs o anchetă a DSP București”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Elias.

Referitor la situația de la Spitalul Elias, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat oficial astăzi începerea anchetei în cazul celor trei cazuri de COVID-19 din cadrul Spitalului Elias.

”În perioada 16-22 septembrie 2020 au fost trei cazuri confirmate pozitiv din rezidenții de la Obstetrică-Ginecologie. Au fost investigați. Astăzi am solicitat, ei neanunțând DSP-ul, să înceapă acea anchetă. Sunt în curs de desfășurare anchetele. Sunt și șapte contacți care sunt negativi la testare și sunt în carantină la domiciliu”, a declarat astăzi ministrul Nelu Tătaru în cadrul unor declaratii de presă.

Întrebat cum s-a ajuns la această situație, ministrul a precizat: ”Legislația o știm foarte bine. Ar trebui totuși să o recapituleze mulți dintre noi. Un caz confirmat pozitiv, se anunță DSP-ul, se prezintă la unitatea spitalicească, este asimptomatic, are cele 48 de ore în care este investigat, medicul curant decide dacă se continuă izolarea în spital pentru care trebuie să se obțină un aviz de la DSP. Același medic curant decide dacă consideră izolarea la domiciliu necesară și atunci va solicita un alt aviz de la DSP, care indică izolarea la domiciliu. Nerespectând acești pași și nerespectând legea ajungem la astfel de cazuri.”

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.