Adela Cojan (CNAS): Medicul de familie, cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei. Rolul său este esenţial în sistemul de sănătate

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei, iar rolul său este esenţial în sistemul de sănătate, a transmis, joi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie.

„Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei. Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate şi fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulţumi medicilor de familie pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienţilor”, a transmis Adela Cojan.

Îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecţiuni, ci şi prevenirea apariţiei lor, a precizat președintele CNAS, subliniind că presiunea responsabilităţii care a apăsat pe umerii medicului de familie în pandemie a făcut aproape imposibilă activitatea în domeniul prevenţiei.

„Este timpul să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea noastră, să mergem la medicul nostru de familie şi atunci când nu ne supără nimic, pentru ca acesta să ne poată ajuta să ne menţinem starea de sănătate sau să depisteze la timp unele afecţiuni fără simptome, care, pe termen lung, ne pun în pericol sănătatea sau chiar viaţa”, subliniază preşedintele CNAS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.