Adela Cojan: Ne dorim să introducem serviciile de telemedicină în normele la contractul cadru

Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a vorbit, în cadrul videoconferinței online #Sănătatea: marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii, despre Stadiul refacerii SIUI și perspectivele funcționării corecte a sistemului.

„OMS a și definit serviciile de telemedicină. Teleradiologia este unul dintre primele servicii pe care și noi vrem să le introducem în normele noastre la contractul cadru. Telepatologia, teleconsultațiile, pe care deja le-am introdus, telemonitorizarea care va avea și are un impact deosebit asupra calității vieții pacientului, în special post internare, post chirurgical, telemonitorizarea funcțiilor vitale și prin urmare toate vor conduce la creșterea calității actului medical.

M-ați întrebat despre stadiul refacerii sau stadiul sistemului nostru informatic. Așa cum știți și dumneavoastră, bazele de date ale Casei Naționale și toate aplicațiile softwear au fost dimensionate undeva în anul 2002 la numărul de furnizori de la acel moment și la tipurile și numărul de servicii medicale existente în anul 2002. În momentul de față, în comparație cu evoluția tehnologică și hardwear și softwear, având în vedere și creșterea exponențială a numărului de contracte și a serviciilor medicale ofertate continuu și cerințe de interoperabilitate cu alte sisteme la nivel nu numai național, ci și pentru asistența transfrontalieră, deja au început să devină subdimensionate acestea. Și atunci soluțiile de mărire a storage-ului, au constat, în cele puține luni de când mă aflu aici, în accesarea de fonduri europene.”, a spus Adela Cojan.

RoHealthReview a fost partener media al evenimentului.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.