Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București preia terenul şi documentaţia tehnico-economică pentru realizarea Spitalului Metropolitan

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București (ASSMB) va prelua documentaţia tehnico-economică şi terenul pentru realizarea Spitalului Metropolitan, după ce consilierii municipali au adoptat, joi, în unanimitate, o hotărâre în acest sens.

„Se aprobă transmiterea în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București a terenului situat în Soseaua Pipera nr. 55 si nr. 63-65, sector 2 și a documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții „Realizare Spital Metropolitan cu funcții complementare, Centru de excelență, Campus Universitar”, în vederea realizării obiectivului de investiții”, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul General București.

Potrivit sursei citate, documentatia tehnico – economică si amplasamnetul vor fi predate ASSMB, pe bază de proces verbal de predare – primire, în termen de 60 de zile, de la data intrarii în vigoare a prezentei hotărâri.

Potrivit referatului de aprobare, municipalitatea are ca obiectiv execuţia unui spital metropolitan conform standardelor europene.

„Realizarea acestui obiectiv de investiţii va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde de ultima generaţie. Spitalul Metropolitan va avea în vedere realizarea de secţii pentru care în Bucureşti există deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală etc, generând foarte multe locuri de muncă, estimarea fiind de câteva mii”, se explică în document.

Conform raportului de specialitate, în iunie 2020 a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Spital Metropolitan cu Funcţiuni Complementare, Centru de Excelenţă, Campus Universitar – şoseaua Pipera nr. 55 şi nr. 63-65, Sector 2.

Tot în 2020 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări. Nu a fost emis ordinul de începere, iar contractul a încetat prin notificarea de denunţare cu nr. 738/07. 10.2021.

ASSMB a transmis o adresă către PMB prin care cere transmiterea terenului şi documentaţiei aferente construcţiei spitalului.

„Având în vedere faptul că structura medicală proiectată a Spitalului Metropolitan se va compune prin realocarea paturilor de spital din unităţile medicale administrate de către ASSMB, vă rugăm să iniţiaţi un proiect de hotărâre privind transmiterea de către Municipiul Bucureşti a Documentaţiei Tehnico-Economice şi a terenului aferent obiectivului de investiţii ‘Realizare Spital Metropolitan cu funcţii complementare, centru de excelenţă, campus universitar’, în vederea implementării proiectului”, se arăta în adresă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.