Adriana Pistol: 38 de persoane refugiate din Ucraina au fost internate în unități medicale din România cu sindrom diareic acut

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, marți, că 38 de persoane refugiate din Ucraina au fost internate în unități medicale din România cu sindrom diareic acut. Secretarul de stat a informat că au fost confirmate cazuri de rujeolă în judeţele Bacău şi Satu Mare.

„Puteţi observa că marea lor majoritate au avut un sindrom de tip respirator acut, o parte au fost internaţi – 42 de persoane. Majoritatea au fost infectaţi cu SARS-CoV-2. (…) Cu toate acestea, avem confirmate cazuri de rujeolă în judeţul Bacău, în judeţul Satu Mare. Invităm toată populaţia să îşi vaccineze copiii antirujeolic şi inclusiv invităm părinţii care sunt în România veniţi din Ucraina cu copii de vârstă vaccinabilă, la care nu cunosc să fi fost vaccinaţi împotriva rujeolei, să acceseze serviciile medicale spre a fi vaccinaţi, deoarece noi oferim tuturor această posibilitate gratuit”, a declarat Adriana Pistol, într-o conferință de presă.

În rândul refugiaţilor s-au mai înregistrat și cazuri de sindrom diareic acut.

„Ceea ce am mai remarcat este prezenţa sindromului diareic, care a făcut obiectul unor investigaţii epidemiologice şi pentru care 38 de persoane au fost şi internate. Să ştiţi că au fost chiar două focare de sindrom diareic acut, unul dintre ele a fost diagnosticat cu rotavirus”, a afirmat secretarul de stat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.