Advent International, proprietarul Zentiva, își extinde portofoliul în industria farmaceutică

Advent International și compania BioDuro anunță încheierea unui parteneriat, prin care Advent devine acționar majoritar. Termenii financiari ai tranzacției nu au fost făcuți publici. BioDuro este o companie farmaceutică care oferă servicii integrate în domeniul descoperirii, dezvoltării și producției de medicamente. În urma achiziției, Advent numește președintele boardului de directori de la BioDuro

Compania nou achiziționată are sedii operaționale la Beijing, Shanghai și San Diego și are parteneriate cu mai multe companii farma multinaționale, pentru dezvoltarea unor medicamente aflate în diverse faze de studiu clinic sau preclinic.

Advent International a investit masiv în domeniul sanitar, de la înființarea sa în 1984. În total, fondul a adunat și a investit 6,7 miliarde de dolari în 41 de companii din domeniu, din 14 țări. BioDuro se adaugă unui portofoliu careinclude companii precum Zentiva, Grupul Somar (Mexic) sau Syneos Health (SUA). La finalul trimestrului 3 din 2018, Advent avea în management, în portofoliu, companii evaluate la 39 de miliarde de dolari. În România, firma de investiții și management deține Zentiva S.A. București, parte din grupul Zentiva, cu sediul la Praga.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.