Africa de Sud identifică o nouă tulpină de coronavirus. Este a doua „nouă variantă” a virusului identificată în lume ,într-o săptămână

Cercetătorii din Africa de Sud au identificat o „nouă variantă” a coronavirusului, care provoacă valul al doilea de infecții, a declarat ministrul Sănătății din această țară. Anunțul vine la câteva zile după ce Marea Britanie a anunțat că a găsit și ea o variantă necunoscută până acum a virusului.

„Am convocat acest briefing public pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2, denumită în prezent varianta 501.V2, a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Zweli Mkhize.

„Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă”, a adăugat Mkhize.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecții, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că este în legătură cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă.

În urmă cu câteva zile, autoritățile din Marea Britanie anunțau că o „nouă variantă” a coronavirusului a fost identificată și se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul țării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock, spunea că au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.