Agenţia de reglementare britanică: Vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui

Vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca/Oxford nu cauzează coagularea sângelui, a declarat luni Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie, relatează DPA.

Phil Bryan, director pentru siguranţa vaccinurilor în cadrul Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie, a declarat că organizaţia ”revizuieşte îndeaproape” informaţiile privind cheagurile de sânge apărute la vaccinare în unele ţări europene.

Oficialul a adăugat, însă, că dovezile disponibile ”nu sugerează că vaccinul este cauza”. ”Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite”, a spus Bryan, într-un comunicat.

Peste 11 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca au fost până acum administrate în Marea Britanie şi numărul de cheaguri de sânge raportat după administrarea vaccinului nu este mai mare decât cel care s-ar fi produs în mod natural la populaţia vaccinată.

”Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19 când li se cere acest lucru”, a menţionat oficialul citat. Răspunsul său survine după ce Germania, Italia, Franţa şi Spania sunt ţările care au decis recent să suspende temporar utilizarea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.