Agenția Europeană a Medicamentelor aniversează 25 de ani de la înființare

Pe 22 octombrie 2020, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) va marca 25 de ani de la angajamentul său puternic de a proteja sănătatea publică și animală printr-o conferință virtuală, transmisă în direct pe site-ul EMA.

De la înființarea sa în 1995, Agenția a armonizat și îmbunătățit evaluarea medicamentelor, a stimulat inovația, a îmbunătățit monitorizarea siguranței și gestionarea riscurilor, a încurajat transparența și dialogul, a construit relații cu partenerii internaționali și a contribuit la transformarea medicamentelor în accesul celor care au nevoie de ele. Pentru a realiza acest lucru, EMA a colaborat îndeaproape cu autoritățile naționale din statele membre ale UE, Comisia Europeană, partenerii internaționali și societatea civilă, potrivit unui comunicat de presă al agenției europene.

Sandra Gallina, director general pentru Direcția Generală pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene, Cristian-Silviu Bușoi, membru în Parlamentul European, Christa Wirthumer-Hoche, președintele Consiliului de administrație al EMA, Thomas Senderovitz, președintele șefilor Agențiile pentru medicamente (HMA) și Noël Wathion, directorul executiv adjunct al EMA, se numără printre vorbitori.

Directorul executiv Guido Rasi va vorbi despre realizările cheie ale EMA și lecțiile învățate în ultimii 25 de ani, în timp ce Emer Cooke, care va prelua conducerea agenției pe 16 noiembrie, își va prezenta reflecțiile asupra drumului următor pentru reglementarea medicamentelor, date fiind provocările și peisajul în continuă evoluție.

Publicul interesat pacienții, profesioniștii din domeniul sănătății, mediul academic, industria și partenerii naționali și internaționali au fost invitați să participe la o discuție publică, moderată de Hans-Georg Eichler, medicul principal al EMA.

Agenția va posta mesaje Twitter în timpul evenimentului, care pot fi urmate prin utilizarea hashtagului # EMA25Years.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.