Agenția Europeană a Medicamentului își reduce activitatea pentru a pregăti mutarea sediului la Amsterdam

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) anunță că pregătirile de mutare a sediului de la Londra la Amsterdam au intrat într-o nouă fază, conform planului stabilit în august. Astfel, vor fi menținute la capacitatea normală activitățile de evaluare și supraveghere a medicamentelor, în timp ce activitățile adiționale vor fi temporar reduse sau chiar suspendate. În felul acesta, EMA speră să facă față activităților esențiale, în pofida impactului pe care mutarea propriu-zisă a sediului o va avea asupra Agenției, cuplată cu anticipata plecare a unei părți din personal.

Activitățile care vor fi afectate în această perioadă sunt, printre altele, dezvoltarea și revizia de ghiduri, precum și grupurile de lucru pe alte teme decât cele privind medicamentele. Cu toate acestea, în mod excepțional, EMA va continua și în această fază lucrul la șapte ghiduri referitoare la probleme urgente de sănătate publică și sănătate animală sau care sunt necesare pentru a sprijini și a facilita pregătirile pentru Brexit. Întâlnirile grupurilor de lucru pe tema medicamentelor vor continua conform programărilor stabilite.

EMA anticipează că va fi nevoie de reduceri sau suspendări temporare de activitate începând cu 1 ianuarie 2019, pentru a face aranjamentele necesare mutării fizice a sediului din Marea Britanie în Olanda. Activitatea va fi afectată până la finalul primului semestru al anului viitor, dar Agenția va revizui aceste termene în aprilie 2019, după mutarea în sediul provizoriu de la Amsterdam.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.