Agenția Europeană a Medicamentului recomandă limitarea timpului de utilizare a cremelor cu o concentrație mare de estradiol

Comisia de Farmacovigilență (PRAC) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat limitarea folosirii cremelor cu o concentrație mare de estradiol (0,01%) la un singur interval de până la patru săptămâni. Măsura are ca scop reducerea la minimum a riscului de efecte secundare, precum cheaguri de sânge, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer provocate de absorbția estradiolului în sânge de la cremele aplicate intravaginal.

PRAC a revizuit toate datele disponibile privind siguranța și eficiența cremelor cu concentrație mare de estradiol, inclusiv privind cantitatea de estradiol din sânge.

Datele arată că, la femeile aflate în post-menopauză care au folosit cremele, nivelul de estradiol din sânge era mai mare decât cel normal.

Informațiile de prescriere pentru aceste creme vor fi actualizate cu noile recomandări. Un avertisment va fi trecut atât pe cutie, cât și în prospect, iar mărimea tubului va fi limitată la 25 de grame, pentru a evita folosirea mai lungă decât este recomandat.

Cremele cu estradiol sunt indicate în tratamentul atrofiei vaginale din cauza deficitului de estrogen la femeile în post-menopauză.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.