Agenţia Europeană pentru Medicamente a numit un nou director executiv

Consiliul de administrație al Agenţiei Europeană pentru Medicamente (EMA) a numit-o pe Emer Cooke în funcţia de director executiv.

Reprezentanţii EMA au anunţat că Emer Cooke a fost aleasă dintr-o listă de candidați creată de Comisia Europeană.

Emer Cooke va fi invitată, pe 13 iulie, să facă o declaraţie în cadrul Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din cadrul Parlamentului European. Potrivit EMA, numirea noului director executiv se va face numai după reuniunea din cadrul Comisiei.

Emer Cooke, cetățean irlandez, este în prezent directorul departamentului de reglementare și precalificare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Geneva, poziție pe care o deține din noiembrie 2016.

Din această funcţie, Emer Cooke conduce activitatea globală a OMS pentru reglementarea tehnologiilor medicale, inclusiv precalificarea, consolidarea sistemelor de reglementare și activitățile de siguranță.

Rolul ei acoperă, de asemenea, asigurarea calității, siguranței, eficacității și performanței tehnologiilor de sănătate în strânsă legătură cu statele membre și partenerii internaționali, potrivit EMA.

Emer Cooke are o experiență de 30 de ani în reglementarea internațională, dintre care 18 ani, în roluri de conducere. A lucrat la unitatea farmaceutică a Comisiei Europene din 1998 până în 2002 și la EMA între 2002 și 2016, unde a ocupat mai multe funcții, inclusiv șef de inspecții și șef relaţii internaționale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.