Agenția Națională de Transplant: Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Universitar de Urgență Elias

„Oameni pentru oameni. Şansa la viaţă pentru unii dintre semenii noştri depinde de decizia altor oameni de a fi de acord să le ofere această şansă” – subliniază Agenția Națională de Transplant.

Vineri, 1 martie, s-a încheiat, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, prima prelevare de organe din acest an, prin bunăvoința familei unei paciente în vârstă de 42  ani, aflată în moarte cerebrală:
„Mulțumim familiei donatoarei care a acceptat să treacă peste propria suferință și să dea o șansă la viață semenilor aflați în suferință. În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant.
Mulţumim colectivului de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor pacienți aflați în mare suferință. Trei români au fost readuși în cursa vieții prin transplant de ficat și rinichi, iar și mai mulți vor avea o viață normală prin transplant de țesuturi osteotendinoase. Suntem profund recunoscători față de toți cei care reușesc să aducă speranța pentru viață: donatori, familiile acestora, echipe medicale” – mai precizează organizația de specialitate, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Pentru intervenţiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni – pentru ficat și rinichi. Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni o altă pacientă în vârstă de 42 ani va putea spune că s-a născut a doua oară, datorită intervenţiei de transplant hepatic: intervenția salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi, având alături suportul indispensabil al echipei ATI și al asistenților medicali de bloc operator.
Intervențiile de transplant renal s-au realizat în cadrul Centrului de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni unde doi pacienți, în vârstă de 52 și 69 ani, au primit șansa mult așteptată.
Țesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Țesut de la Spitalul Clinic Colentina: Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă” – transmit reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.