Al 32-lea Congres European de Radiologie, amânat din cauza coronavirus

Reprezentanții Societății Europene de Radiologie au anunțat că amână cel de-al 32-lea congres anual, care ar fi urmat să aibă loc în perioada 11-15 martie la Viena, din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, Societatea Europeană de Radiologie (ESR) a amânat congresul după ce a evaluat situația cu atenție și a analizat recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Reprezentanții ESR au spus că este „forțată să ia această decizie” și a remarcat că ,,siguranța, sănătatea și bunăstarea participanților săi reprezintă cea mai mare prioritate”, în condițiile în care numărul medicilor care vin la această manifestare este foarte mare. La ediția de anul trecut au fost prezenti 30.259 de participanți.

De asemenea, tot din cauza epidemiei de coronavirus și Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov a decis amânarea Conferinței de medicina familiei cu participare internațională – „Echilibrul delicat între știință, artă și comunicare”, care urma să se desfășoare la București, în perioada 25 – 29 martie 2020.

“Consiliul Director al AMFB a pus în discuție încă de vineri, 6 martie, în ședința sa de constituire, trei ipoteze de lucru pentru situația în care se va pune problema amânării conferinței. Pentru noi a fost o decizie greu de luat, dar am dorit să evaluăm în mod responsabil toate variantele. Hotărârea a fost luată în contextul epidemiologic național și internațional al pandemiei cu COVID 19, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire și răspândire al infecției în randul participanților și contacților acestora, incluzând aici familiile, dar și pacienții, majoritatea celor înscriși fiind medici de familie și asistenți care își desfășoară activitatea în cabinete de medicina familiei. Fiind linia întâi a sistemului de sănătate, considerăm că nu este responsabil din partea noastră să expunem peste 1.500 de medici și 400 de asistenți medicali, în condițiile în care ne confruntăm cu o problemă acută de personal medical și ne așteptăm la înmulțirea cazurilor de afectare cu COVID-19. Ca urmare, considerăm că suntem datori să amânăm acest eveniment profesional până când vom avea certitudinea că nu vom pune pe nimeni în pericol”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.