Al șaselea transplant de cord al anului, după o prelevare de organe la Baia Mare

Încă un român va primi șansa la o nouă viață în urma unui transplant de cord, al șaselea pe acest an, realizat după o prelevare de organe la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Medicii au intervenit după ce familia unui bărbat de 43 de ani, internat la Spitalul din Baia Mare cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, și-a dat acordul pentru ca organele lui să salveze alți români.

Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au reușit să preleveze cordul, ficatul, rinichii, corneele şi ţesuturi osoase.

Astfel, trei oameni vor primi şansa unei vieți noi prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă.

„În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant”, a transmis, într-o postare pe Facebook, Agenția Națională de Transplant.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.