Alertă de radiații la Timișoara. Precizările autorităților

Alertă maximă la Timișoara: Pompierii militari au descins la Spitalul „Victor Babeș”, unde s-a raportat un risc de radiații. Anumiți parametri de siguranță au fost depășiți, însă decoamdată, autoritățile nu fac referiri asupra eventualelor victime.
Verificările din această săptămână au indicat o creștere îngrijoratoare a  nivelului de radiații din curtea Institutului de Igiena Radiațiilor, din subordinea Direcției de Sănătate Publică Timiș (str. Victor Babeș, nu departe de centrul Timisoarei); cercetarea s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea unui inspector de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) iar echipe ale pompierilor specializați în decontaminare biologică, chimică, radiologică și nucleară precum și  de control a activității nucleare din Capitală au venit miercuri la sediul regional al DSP.

Autoritățile asigură că nu există riscuri pentru populație

Pompierii transmit că „nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului”. Totodată, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J Timiș efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive după ce, la locul amintit, ar fi fost identificată prezenței unei surse de radiații.

Cele mai recente masurători radiologice au indicat că nu există, la această oră, niciun risc pentru populație: „Un fond natural de radiatii este de 0.9 – 0.10 micro Sievert, iar intr-o zona de cca 1 m² avem o radiatie crescuta 2.83 micro Sievert (unitatea de masura pentru radiatii)” – informează specialiștii, citați de presa locală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.