Alertă InfoCons: Vopseaua de ouă poate conține până la 11 E-uri

InfoCons avertizează miercuri asupra pericolelor din spatelor vopselelor de ouă. Potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorilor, aceste vopsele pot conține până la 11 E-uri.

Vopseaua poate fi ingerată chiar dacă este doar pe coaja oului, prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă.

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația este următoarea:

  • 57% dintre produsele studiate au avut în componență acid lactic (E270);
  • 93% dintre produsele studiate au avut în componență azorubina (E122);
  • 10% dintre produsele studiate au avut în componență benzoate de sodiu (E211);

 ”Vopseaua de ouă nu numai că ne influențează vizual și ne aduce, poate, o bucurie ca și coloristică o oului de paște, dar se transferă atât în produse – în ouă- sau se transferă pe mână, ceea ce înseamnă că ar trebui să fim mai atenți și mai responsabili atunci când cumpărăm vopsea de ouă – un produs pe care îl cumpărăm poate doar  sa fie. Necitind eticheta și nici măcar cantitatea minimă de ouă care pot fi vopsite, care de altfel, influențează și prețul. Dar, atenție, vopseaua de ouă poate să conțină până la 11 E-uri care ne influențează atât pe noi, copiii noștri, bunicii și musafirii noștri la masa de Paște. Chiar dacă este pe coaja oului, ajungem să o ingerăm prin transferul pe mâini sau prin transferul direct în ouă. Atenție la vopseaua de ouă!”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

InfoCons a analizat 60 de tipuri de vopsea de ouă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.