Alertă legată de un gel pentru dezinfectarea mâinilor, deosebit de toxic pentru sistemul nervos și ochi

Danemarca a transmis o informare către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) referitoare la un gel pentru dezinfectarea mâinilor, ce conține metanol, o substanță deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi.

Potrivit alertei, ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces.

De asemenea, dezinfectantul de mâini nu respectă regulamentele privind produsele biocide și pe cele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea.

Dezinfectantul transparent MissLife Hand Cleanser Gel este ambalat în recipiente de 100 ml și provine din Turcia.

“ Produsul conține metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi.În plus, lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare. Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces./produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, se arată în alerta europeană.

Potrivit aceleiași surse, se dispune distrugerea produsului de către autoritățile publice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.