Alexandru Rafila, la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din UE: România acordă asistență medicală necesară refugiaților

sursa foto: Ministerul Sănătății/Facebook

Ministrul Sănătății a participat, marți, la reuniunea informală online a miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană. Ministrul a informat asupra resurselor sanitare puse deja la dispoziție victimelor războiului din Ucraina și a reafirmat decizia de a acorda îngrijiri medicale tuturor refugiaților din Ucraina care au nevoie de acest lucru și se află pe teritoriul României, informează Ministerul Sănătății.

”Întâlnirea a avut drept obiectiv evaluarea consecințelor sanitare ale războiului din Ucraina și acțiunea coordonată în sprijinul refugiaților și răniților de război. Alexandru Rafila le-a comunicat participanților la întrunire că România acordă asistență medicală necesară, inclusiv bolnavilor cu afecțiuni cronice. De asemenea, a informat că spitalele din România sunt pregătite pentru a trata pacienții cu HIV și Tuberculoză care vor ajunge în țara noastră, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, potrivit sursei citate, se află în curs de pregătire punerea în funcțiune a unor centre speciale de vaccinare în zona de frontieră, ”în care refugiații se vor putea vaccina dacă doresc, astfel încât să se evite posibile focare cu boli care pot fi prevenite prin vaccinare”.

Conform sursei citate, ministrul Sănătății din România a reafirmat decizia autorităților române de a acorda tot sprijinul necesar victimelor războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.