Alexandru Rafila: Țările Uniunii Europene vor colabora cu OMS pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă

Sănătatea cetățenilor planetei este vitală pentru viitorul lumii în care trăim. Prin implicarea sa globală, Organizația Mondială a Sănătății are puterea de a schimba dramatic în bine sănătatea cetățenilor planetei în următorii ani. Obiectivele trasate pentru a atinge acest deziderat sunt cuprinse în GPW 13 – cel de-al treisprezecelea program de lucru al OMS, care vizează perioada 2019–2023.

„Uniunea Europeană (UE) și statele sale membre și-au luat angajamentul de a colabora pentru a întări influența Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a atinge obiectivele propuse de Națiunile Unite prin Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și Agenda 2030”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, membru al boardului executiv al OMS, în discursul său din cadrul celei de-a 144-a sesiuni a conducerii executive a OMS, care se desfășoară în perioada 24 ianuarie – 1 februarie la Geneva.

Alexandru Rafila a vorbit din partea statelor membre ale Uniunii Europene, dar și în numele statelor candidate la aderare – Albania și Muntenegru – precum și a altor state europene: Bosnia, Herțegovina, Ucraina și Republica Moldova. Alexandru Rafila a punctat că statele membre UE își doresc o prezență puternică a OMS la Geneva și susțin întărirea birourilor regionale și locale ale OMS în Europa.

Totodată, profesorul Rafila l-a felicitat pe directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pentru modul în care a coordonat răspunsul organizației în cadrul celei mai noi epidemii de Ebola din Republica Democrată Congo. Directorul OMS a fost prezent personal pe teren, în zona epidemică, de unde a coordonat și a ajutat la implementarea măsurilor de control și stopare a epidemiei. Rolul OMS în pregătirea pentru și răspunsul la urgențele de sănătate publică este deosebit de important, a punctat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.