Alexandru Rafila: Vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi restricţii puţine

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că sezonul estival din acest an va fi unul de ”normalitate”, cu restricţii puţine însă acest „lucru rămâne să fie confirmat de realitate”.

„Opinia mea este că vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi cu restricţii extrem de puţine, dar acest lucru trebuie luat cu rezervă, pentru că atunci când discuţi despre o boală transmisibilă cu virus nou, nu poţi să faci decât presupuneri. Presupunerea, în acest moment, este de un sezon estival fără restricţii, dar lucrul acesta rămâne să fie confirmat de realitate”, a spus ministrul Rafila.

Ministrul Sănătății a informat, marți, că indicele de refererință de sub 50% grad de ocupare al paturilor la ATI s-a atins. În acest context, restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 vor fi relaxate.

Potrivit ministrului, principalele propuneri de relaxare sunt:

  • Accesul fără certificat COVID-19 în centrele comerciale, în hoteluri, instituții publice, restaurante etc.
  • Creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea spațiului pentru evenimente culturale și fără restricții de interval orar
  • Organizarea evenimentelor private cu participarea a maximum 200 de persoane
  • Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în mediul exterior, dar rămâne obligatorie în spațiile închise. De asemenea, este recomandată în spațiile deschise aglomerate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.