ALIA a dotat cu echipamente medicale, în valoare de peste 180.000 de lei, Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București

“ALIA-Asociația pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral’’ a dotat cu aparatură medicală, în valoare de peste 180.000 lei, Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB).

Potrivit unui comunicat de presă, echipamentele medicale achizitionate constau în 5 monitoare, 7 injectomate și o stație centrală de monitorizare, care sunt deja instalate în secție și folosite pentru monitorizarea și tratarea bolnavilor aflați în stare gravă din cauza unui accident vascular cerebral (AVC).

‘’Să facem bine împreună’’ este primul proiect prin care Asociația ALIA dotează cu aparatură medicală o secție în care sunt tratați pacienți cu AVC. Este doar un început și, dupa cum am demonstrat încă de la înființare, suntem o asociație cu idei și avem deja acțiuni pe care dorim să le implementăm în beneficiul pacinților cu AVC. Pentru acest proiect am ales Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar pentru că este locul în care ajung anual foarte mulți pacienți care au o nevoie reală de aceste echipamente. Sunt convinsă că toate aceste aparate ajută bolnavii, dar ușurează și munca echipelor medicale, care sunt extrem de dedicate îngrijirii acestor bolnavi. ALIA va continua acțiunile menite să sprijine atât tratamentul celor cu AVC, dar și informarea și educarea populației pentru prevenirea și intervenția în cazul unui accident vascular cerebral’’ a declarat Liliana Curea, președinte ALIA, citată în comunicat.

Monitoarele urmăresc funcțiile vitale ale pacienților, astfel încât medicii pot vedea în orice moment dacă starea de sănătate a acestora se agravează și este nevoie de intervenție medicală imediată.

Potrivit sursei citate, cele 5 monitoare sunt interconectate la stația centrală de monitorizare, care se află în cabinetul medicilor. Personalul medical nu poate fi permanent în saloane, iar aceste echipamente îi ajută să urmărească de la distanță funcțiile vitale ale pacienților și să intervină la nevoie.

Cu ajutorul injectomatelor, se administrează extrem de precis cantitatea de medicamente care trebuie administrată unui bolnav. Aceste aparate sunt indispensabile într-o secție în care sunt tratați pacienți cu AVC.

,,Sunt onorată să coordonez o echipă medicală dedicată, avem o vastă experiență pe problematica AVC, iar echipamentele donate vin atât în sprijinul pacienților, cât și al personalului medical. Avem o secție dotată, dar necesarul este continuu, deoarece datorită experienței, expertizei și a infrastructurii, avem și o adresabilitate foarte mare, ce trebuie susținută printr-o dotare corespunzătoare’’, a declarat prof. univ. dr. Cristina Tiu, șefa Clinicii de Neurologie a SUUB.

Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București este una dintre cele mai mari din țară, iar aici ajung, în fiecare an, peste 1.800 de pacienți cu AVC.

,,În ceea ce privește tratamentul pacienților cu AVC, Spitalul Universitar de Urgență București este un deschizător de drumuri, iar medicii implicați în tratamentul pacientului cu AVC – neurologi și radiologi – fac eforturi uriașe pentru a veni în sprijinul acestora. Achiziția de aparatură medicală este o preocupare permanentă, pentru că știm cât de mult contează în realizarea unui act medical de calitate. De curând, din venituri proprii, am achiziționat 2 angiografe perfoamente, iar unul dintre ele va fi folosit pentru intervenții medicale în cazul pacientilor cu AVC. Aparatura donată de Asociația ALIA reprezintă un sprijin important, având în vedere numărul mare de bolnavi cu AVC care ajung la noi în spital.’’ a declarat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul SUUB.

Valoarea totală a aparaturii achiziționate este de 187.900 de lei, iar intreg proiectul a fost sustinut de catre compania Nuclearelectrica, în urma unui concurs de proiecte câștigat de Asociația ALIA.

ALIA este singura asociație implicată în lupta împotriva AVC și are ca scop sprijinirea pacientilor care au suferit un AVC.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.