Alimentele destinate unor scopuri medicale pot fi introduse pe piață numai după notificarea INSP

Ordinul ministrului Sănătății care stabilește procedura de notificare pentru alimentele destinate unor scopuri medicale speciale a fost publicat în Monitorul Oficial.

Alimentele destinate unor scopuri medicale pot fi introduse pe piață, dacă anterior acestea au fost notificate Institutului Național de Sănătate Publică. Notificarea se realizează o singură dată și este valabilă pentru toți operatorii economici care comercializează produsele notificate.

Operatorul economic care vrea să introducă pe piață, pentru prima dată, alimente destinate unor scopuri medicale speciale trebuie să transmită on-line, către Institutul Național de Sănătate Publică, o serie de documente. Este vorba despre modelul de etichetă utilizat pentru produsul respectiv pentru comercializarea în România, dar și de eticheta originală, dacă produsul vine din alt stat, o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că produsul fabricat și comercializat respectă reglementările legale în vigoare și o declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea datelor și informațiilor transmise.

Produsele notificate conforme vor fi afișate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.