Alin Stoica: Există pericolul ca Bucureștiul să revină în scenariul roșu

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că pericolul ca Bucureștiul să revină în scenariul roșu încă există, iar acest aspect depinde de mai mulți factori.

”Există, din păcate, da, şi scenarii mai puţin optimiste. Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă de mini-vacanţă şi de acolo am putea să avem nişte efecte negative peste 2 săptămâni. Atât la mare cât şi la munte am văzut lucrul acesta. De asemenea, există factori externi, noua tulpină indiană care ar putea să se răspândească şi nu ştim încă efectele sau o altă mutație ar putea să apară, așa cum a fost tulpina britanică și care a avut efect aici în România. Pot exista din punct de vedere probabilistic nişte efecte negative”, a precizat luni Alin Stoica la un post de televiziune.

De asemenea, prefectul Capitalei a mai spus că rata de infectare în Bucureşti scade zilnic cu 0,2 puncte, ceea ce ar putea permite atingerea unei rate de infectare de sub 1,5 la mie. Într-o astfel de situație se vor putea lua noi măsuri de relaxare.

”Pasul de descreştere este undeva la 0,2 puncte procentuale. Dacă s-ar menţine aşa, şi sperăm să se menţină, putem avea speranţe că în luna mai  să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare şi atunci să putem să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat prefectul Alin Stoica la Digi 24.

Prefectul a dat și câteva exemple de astfel de măsuri de relaxare, respectiv creşterea capacităţii la 50% de la 30% pentru restaurante, săli de spectacole, dar şi spectacole drive-in cu 300 de participanţi.

Alin Stoica a mai subliniat că vaccinarea anti-COVID-19 rămână în continuare prioritatea zero a autorităților.

”Scenariul pe care lucrăm este cel de vaccinare. Aceasta este prioritatea numărul zero în momentul de față. (…) Avem în vedere două alte tipuri de acțiuni: creșterea capacității, adică noi centre drive-thru care să se deschidă în toate punctele importante ale Capitalei și o campanie de comunicare și de informare pentru cetățeni ca să afle despre beneficiile vaccinării. Va mai fi Mratonul Vaccinării în următorul weekend la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vor exista niște programe pilot, acele spectacole la Teatrul Național și Opera Română în care vom testa cum anume vom putea redeschide cu accesul persoanelor care sunt vaccinate sau testate în așa fel încât să vedem care este efectul și cum putem să funcționăm în felul acesta”, a mai menționat Stoica.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.