Alin Stoica: INSP estimează că vor fi foarte multe cazuri de COVID-19 la mijlocul lunii septembrie, cam 1.600 de cazuri pe zi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, Alin Stoica a declarat vineri că se iau în calcul eventuale măsuri de pregătire a  unităților medicale, dar și posibile măsuri de combatere a răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2, ce vor fi aplicate în București. Iar asta în condițiile în care incidența cazurilor de COVID-19, în ultimele două săptămâni, s-a triplat.

”S-a triplat incidența în ultimele două săptămâni. Am ajuns de la șase cazuri până la 40 de cazuri, a fost un vârf de 54 de cazuri zilele trecute. Am discutat posibilele măsuri de creștere a rezilienței, protejarea medicilor și personalului care asigură îngrijirea în așa fel încât să își poată efectua atribuțiile. În momentul în care valul va crește, INSP estimează că vor fi foarte multe cazuri la mijlocul lunii septembrie, cam 1.600 de cazuri pe zi. Până la acel moment trebuie să ne pregătim. Estimăm că pe București – Ilfov vor fi cam jumătate din cazurile noi”, a declarat prefectul Alin Stoica în cadrul unor declarații de presă.

În același timp, prefectul a subliniat că vaccinarea trebuie să continue într-un mod accelerat.

”Trebuie să punem accent pe vaccinarea personalului medical, ca el să nu fie afectat de următorul val. Pentru a ajunge acolo, ASSMB a efectuat un sondaj pentru a înțelege care sunt cauzele pentru care personalul medical nu se vaccinează. (…) În afară de personalul sanitar ne-am concentrat atenția pe personalul didactic”, a mai adăugat prefectul Capitalei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.