Alte 56 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână

Alte 56 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.426, din care 64 de decese. Cele mai multe cazuri noi au fost semnalate în judeţul Neamţ.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cele 56 de noi cazuri au fost semnalate în şapte judeţe: Neamţ – 41, Caraş-Severin – opt, Dolj şi Iaşi – câte două, Bistriţa-Năsăud, Gorj şi Timiş – câte un caz.

 

OMS: La nivel mondial sunt de trei ori mai multe cazuri de rujeolă decât anul trecut

 

Din ianuarie până în iulie anul acesta au fost raportate de aproape trei ori mai multe cazuri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Reprezentanții OMS dau vina pe sistemele de sănătate ineficiente și pe informațiile eronate despre vaccinuri.

„Facem regrese, suntem pe calea cea rea”, spune Kate O’Brien, șefa Departamentului de imunizare, vaccinuri și substanțe biologice din cadrul OMS, citată de Reuters.

Cele mai recente date globale ale OMS arată că numărul cazurilor – care reprezintă una dintre cele mai contagioase boli din lume – a crescut cu 300% pe plan global în primele trei luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018. Aceasta vine pe fondul creșterilor consecutive înregistrate în ultimii doi ani.

Nu există tratament antiviral specific pentru rujeolă, dar boala poate fi prevenită cu două doze de vaccin. Majoritatea cazurilor de infectare s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate sau care nu au făcut ambele doze.

România se află pe locul cinci în Uniunea Europeană la numărul total de cazuri, dar pe locul al doilea în privința incidenței la un milion de locuitori.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.