Alvogen lansează lenalidomidă generică în Europa Centrală și de Est, inclusiv România

Compania farmaceutică Alvogen a lansat prima variantă generică de lenalidomidă pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Est, incluzând România, Croația, Bulgaria și țările baltice.

Medicamentul generic este echivalent celui original, Revlimid, produs de Celgene. Lenalidomida Alvogen va fi disponibilă sub formă de capsule de 2,5, 5, 7,5, 10, 15, 20 și, respectiv, 25 de miligrame.

 

Indicațiile lenalidomidei

 

Lenalidomida este indicată în tratamentul mielomului multiplu astfel: în monoterapie, pentru tratamentul de întreținere al pacienților adulți nou diagnosticați care au fost supuși transplantului autolog de celule stem; ca tratament combinat (în asociere cu dexametazonă sau cu melfalan și prednison) pentru tratamentul pacienților adulți cu mielom multiplu netratat anterior care nu sunt eligibili pentru transplant; în asociere cu dexametazona, pentru tratamentul pacienților adulți cu mielom multiplu cărora li s-a administrat cel puțin un tratament anterior.

În România, compania Alvogen deține producătorul de medicamente generice Labormed, achiziționat în 2012.

 

Celgene și Revlimid

 

Revlimid (lenalidomidă), un imunomodulator, este principalul medicament din portofoliul Celgene. În 2017, compania a avut venituri de peste 13 miliarde de dolari, din care 8,2 miliarde din vânzarea de Revlimid. În SUA, medicamentul original este protejat prin licențe care expiră cel mai târziu în 2027 (2024 în Europa).

De altfel, compania a fost dată în judecată în SUA de mai muți producători de generice, contestând validitatea licențelor. Lenalidomida a fost obținută prin modificări minore aduse unui medicament existent încă din anii ’50 – thalidomida (retras de pe piață în 1961 din cauza efectelor teratogene).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.