Amalia Şerban (MS): Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie medicală

medicamente

Medicamentul Favipiravir folosit în tratarea noului coronavirus poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală, conform ultimelor reglementări legale, a anunţat, joi, directorul general al direcției de asistență medicală, medicină de urgență și sănătate publică din Ministerul Sănătății, Amalia Şerban.

„Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. La acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală. Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută”, a explicat Amalia Şerban, într-o conferință de presă.

Potrivit directorului, în ultimele două săptămâni, capacitatea de testare pentru COVID-19 s-a mărit.

„În ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste”, a precizat Amalia Şerban.

În ultima săptămână, 75% dintre cazurile secvenţiate au evidenţiat varianta Omicron, a subliniat Amalia Șerban.

Amalia Șerban,

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.