Ambulanțe noi la SABIF, dar personalul este insuficient

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a primit spre folosință primele zece ambulanțe din totalul de 106 achiziționate de Primăria Municipiului București (PMB) și Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Mașinile au fost cumpărate de PMB și CGMB pentru a suplini învechirea parcului auto de care dispune SABIF.

După cum arată Alis Grasu, managerul SABIF, serviciul pe care îl conduce dispune în prezent de 108 ambulanțe de urgență, din care 22 de tip C2 (echipaje pentru reanimare și terapie intensivă) și restul de tip B1 și B2. Din acestea, 68 ar avea durata de viață depășită.

 

Speranțe și aprecieri

 

La evenimentul de recepție a primelor zece ambulanțe achiziționate de PMB și CGMB au participat, alături de Alis Grasu, Gabriela Firea, primarul municipiului București, Rodica Nassar și Cristian Grasu, secretari de stat în Ministerul Sănătății.

Rodica Nassar și-a exprimat, cu această ocazia, că „se va realiza, până la urmă, înnoirea treptată a parcurilor auto ale tuturor serviciilor de ambulanță”, în vreme ce Cristian Grasu a apreciat faptul că acesta „este primul an când autoritățile [locale] se implică în rezolvarea propriilor lor probleme.

Gabriela Firea a explicat că ambulanțele achiziționate vor rămâne în proprietatea PMB și a CGMB, dar că vor fi puse la dispoziția SABIF printr-un contract de comodat. Cele zece ambulanțe prezentate astăzi vor intra în circulație pe 4 decembrie, urmând ca până în luna februarie să fie preluate 60 de ambulanțe. Celelalte au termen de livrare până în luna iulie 2019, după cum a arătat primarul.

 

150 de posturi lipsă

 

Nu este clar încă felul în care autoritățile (centrale, de această date), altfel bine reprezentate la preluarea celor zece ambulanțe, vor rezolva criza de personal de la SABIF. Conform managerului Alis Grasu, ar fi nevoie de o suplimentare cu 150 de posturi, pe care doar Ministerul Sănătății o poate aproba.

De notat absența de la acest eveniment a lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (instituția care coordonează serviciile de urgență în România).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.