Ambulatoriul Spitalului de Boli Cronice Siret va fi extins și dotat; valoarea proiectului – 2,5 milioane de euro

Ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret va fi extins şi dotat cu aparatură nouă, proiect în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, şi directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est, Vasile Asandei, au semnat contractul de finanţare pentru această investiţie care urmează să fie realizată până în anul 2022.

Obiectivul general al proiectului este extinderea ambulatoriului integrat prin construirea unei clădiri noi şi dotarea acesteia în vederea creşterii accesibilităţii la servicii de îngrijire medicală a populaţiei situate în zona de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, în special a persoanelor sărace şi a celor cu acces redus la servicii de sănătate.

Primarul Adrian Popoiu a afirmat că în cadrul clădirii nou construite se va înfiinţa un laborator de imagistică care va fi dotat cu computer tomograf şi cu osteodensitometru, astfel bolnavii nemaifiind nevoiți să se deplaseze la spitalele din Rădăuţi sau Suceava.

”În vederea lărgirii paletei de afecţiuni ce vor putea fi tratate, prezentul proiect propune extinderea funcţională a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, cu următoarele cabinete: neurologie, cardiologie, acupunctură. De asemenea, în domeniul Balneofizioterapiei (BFT) se propune crearea de noi săli de tratament în următoarele domenii: băi galvanice, împachetări parafină şi nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată. De asemenea, va fi înfiinţată o sală de hidroterapie, serviciu nou, cuprinzând un bazin cu apă sărată, jacuzzi şi saune”, a scris Popoiu într-un mesaj pe facebook.

„În ambulatoriul de recuperare fizică şi balneologie va fi înfiinţată şi dotată o sală de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizată. Aceasta va fi destinată pacienților cu dizabilități locomotorii, totale sau parțiale, fiind bazată pe reproducerea mișcărilor mersului prin utilizarea sistemului de scripeți și orteze robotizate pentru efectuarea exercițiilor ghidate în funcție de programe de antrenament stabilite de către terapeut”, a mai spus Adrian Popoiu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.