Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, modernizat printr-o investiţie de peste 2,4 milioane de euro din fonduri europene

sursa foto: SJU Buzău

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a fost modernizat şi dotat cu aparatură medicală în urma unei investiţii de peste 2,4 milioane de euro, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Una dintre cele mai importante achiziţii este un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slide-uri, pentru secţia Radiologie, potrivit unui comunicat al unității medicale.

„De asemenea, s-au achiziţionat aparate şi instrumente pentru Otorinolaringologie (lampă frontală cu led portabilă şi acumulator, oglindă frontală, otoscop cu acumulator, nasofaringolaringoscop, fibroscop O.R.L. rigid, videootoscop, audimetru digital, microscop O.R.L., unit O.R.L.), Alergologie (Aparat pentru măsurarea oxidului nitric, aparat aerosoli) şi Urologie (Ecograf doppler color staţionar cu sonde specifice, Litotritor ESWL). De asemenea, s-au achiziţionat şi obiecte de mobilier (scaune, birouri, dulapuri) pentru cabinetele medicale” , se arată în comunicatul citat.

În ambulatoriul de specialitate al SJU Buzău, care cuprinde 19 cabinete medicale, se acordă anual peste 45.000 de consultaţii medicale.

„Prin realizarea acestei investiţii pentru Ambulatoriul de Specialitate, se urmăreşte creşterea calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor, dar şi degrevarea secţiei U.P.U.-SMURD. (…) În Ambulator, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare”, a declarat managerul SJU Buzău, ec. Claudiu Damian, citat în comunicat.

Directorul medical, dr. Ştefania Manolescu, a menţionat că în ultimii ani SJU a beneficiat de numeroase investiţii, cele mai recente fiind făcute la în secţiile de Pediatrie, Sterilizare şi Urologie.

„La secţia de Pediatrie şi Boli Infecţioase au fost achiziţionate 40 de paturi pentru copii, de ultimă generaţie, care includ saltele, care sunt electrice, cu reglare a înălţimii somierei, copilul fiind în siguranţă datorită tabliei înalte. La secţia Boli Infecţioase au fost repartizate 10 paturi, iar la secţia de Pediatrie au fost alocate 30 de paturi”, a precizat dr. Ştefania Manolescu.

Programul de lucru la cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Buzău este de luni până vineri, între orele 7:00-15:00, iar în vederea unei consultaţii, pacienţii trebuie să prezinte actul de identitate, cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie.

„De asemenea, vă facem cunoscut faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se află într-un amplu proiect realizat cu fonduri europene, în valoare de 4.500.000 de euro care prevede dotarea tuturor secţiilor cu aparatură medicală de ultima generaţie”, potrivit comunicatului citat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.