Austria: Amenzi de până la 3.600 de euro pentru persoanele care refuză vaccinarea anti-COVID-19 și de 1.500 de euro pentru cele care refuză rapelul

Austriecii care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus se vor confrunta cu amenzi de până la 3.600 de euro (4.000 de dolari) odată ce vaccinarea obligatorie va începe anul viitor, în februarie.

Sancțiunile fac parte dintr-o mișcare dramatică a guvernului de a crește nivelul de vaccinare, în timp ce Austria se confruntă cu o creștere a cazurilor care a forțat țara să intre din nou în izolare, informează Bloomberg.

Autoritățile vor oferi mai întâi o programare persoanelor care nu sunt vaccinate. Ulterior, dacă vaccinarea nu va fi acceptată, vor urma penalități conform planurilor de implementare a măsurilor.

Austria ar fi prima țară din Vestul Europei care va impune vaccinarea împotriva coronavirusului.

Statul austriac are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune, de aproximativ 66% din populația eligibilă și este unul dintre statele cele mai afectate de ultimul val al pandemiei, potrivit sursei citate.

De asemenea, vor fi și amenzi, de până la 1.500 de euro, pentru cei care refuză rapelul, potrivit ministrului pentru Constituție, Karoline Edtstadler.

”Planul nu este doar ca oamenii să se vaccineze cu prima doză, ci chiar să ajungă la imunizarea completă”, a spus Edtstadler la postul public ORF.

Au existat deja proteste împotriva noilor măsuri ale guvernului. Aproximativ 40.000 de oameni s-au adunat sâmbătă la Viena pentru a protesta.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.