Analiză: Doar 15% din populația UE va fi vaccinată până în toamnă, dacă ritmul de vaccinare anti-COVID-19 se va menține ca până acum

O analiză arată că doar 15% din populația Uniunii Europene (UE) va fi vaccinată împotriva COVID-19 până la sfârșitul lunii septembrie 2021, dacă ritmul de vaccinare se va menține ca până acum. Iar asta chiar dacă obiectivul Comisiei Europene (CE) este vaccinarea a 70% dintre adulții din UE împotriva COVID-19 până în vara anului 2021.

Potrivit unei analize politico.eu, în acest ritm obiectivul stabilit de UE va fi atins în 2024, în acest moment nicio țară din Uniunea Europeană nefiind aproape de obiectivul stabilit de CE.

România ar putea atinge ținta de 70% din populație vaccinată împotriva COVID-19 abia în luna decembrie a anului 2022, dacă își va menține viteza de vaccinare și numărul de persoane vaccinate.

În prezent, Malta desfășoară cea mai eficientă campanie de vaccinare din Uniunea Europeană și are toate șansele să atingă obiectivul Comisiei Europene dacă își dublează numărul de doze administrate zilnic, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.