Anchetă în Franța după mai multe presupuse cazuri de cancer la copii

Agenția guvernamentală de Sănătate Publică din Franța a anunțat că lansează o anchetă epidemiologică într-un departament din nordul țării, Eure, după ce o mamă a depus o sesizare potrivit căreia s-au înregistrat 10 cazuri de cancer la copii în trei comune.

”Prima etapă va fi să obținem informații clinice și geografice despre fiecare dintre copiii bolnavi. Această etapă ne va permite să confirmăm numărul de copii afectați, tipul de tumoră diagnosticată, precum și perioada și zona geografică vizată”, a anunțat Agenția de Sănătate Publică Franța.

”Rezultatele acestor verificări sunt indispensabile pentru a stabili dacă numărul de cancere în acest grup este superior celui înregistrat în mod obișnuit”, au precizat autoritățile.

În cazul în care se va confirma acest lucru, va fi lansată o operațiune pentru identificarea cauzelor, în special de mediu.

 

Ancheta va dura câteva luni

 

Agenția de Sănătate Publică din Franța a fost sesizată de Agenția Regională a Sănătății, după ce un copil a fost diagnosticat cu cancer. Mama sa susține că ”și alți copii din aceeași zonă geografică au fost internați în aceeași unitate”, au explicat autoritățile regionale.

Ancheta epidemiologică, care ”poate dura câteva luni”, va trebui să stabilească dacă sunt 10 cazuri de cancer la copii în trei comune (Igoville, Pont de l’Arche, Gouy), așa cum afirmă mama.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.