Anchetă internă la Spitalul județean Arad din cauza unui consum crescut de morfină

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a declanșat o anchetă internă, în urma unui control în care s-a descoperit că în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021 s-a consumat o cantitate neobişnuit de mare de morfină.

„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a declarat directorul medical al SCJU, Lenuța Timiș, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu există şi o anchetă a Poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne.

Surse din cadrul unităţii sanitare au mai precizat că din primăvara anului trecut până în luna mai a anului în curs, din 11 000 de doze de morfină, s-au folosit mai mult de jumătate la o singură secție de ATI cu pacienţi COVID-19 ce este dotată cu doar 12 paturi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.