Andrei Baciu a convocat joi prima ședință în calitate de președinte al CNCAV

sursa foto: Andrei Baciu/ Facebook

 

Andrei Baciu a convocat joi prima ședință a CNCAV în calitate de președinte, cu o agendă axată pe transferul activității de vaccinare către medicii de familie și pe demersurile logistice necesare închiderii centrelor de vaccinare anti-COVID-19.

”Am discutat împreună cu colegii din echipa Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea despre asigurarea unei tranziții fără sincope, astfel încât vaccinul să fie în continuare disponibil pentru orice persoană eligibilă și care dorește să se vaccineze. Reamintesc că vaccinarea funcționează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV și la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată țara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, a mai precizat președintele CNCAV.

Noul președinte al CNCAV, Andrei Baciu, a mai menționat că, până la 1 martie, peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19.

Baciu a mai precizat că procentul populației adulte vaccinate împotriva noului coronavirus este de 51%.

”Din datele pe care le-am analizat în ședința CNCAV, sunt peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19 până la data de 1 martie, iar procentul populației adulte vaccinate e de 51%. În același timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie. Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcționare, cu același profesionalism și cu aceeași atenție la detalii care au asigurat și până acum, la un bun nivel, infrastructura necesară vaccinării în România. E o experiență extrem de importantă pentru sistemul public de sănătate, una pe care o vom folosi pentru a moderniza în continuare acest sistem. Sunt multe lecții învățate din acest proiect nou, pus la punct într-un termen foarte scurt și cu un efort logistic imens. Ne-am adaptat din mers, am căutat constant să îmbunătățim lucrurile – atât în centrele de vaccinare, cât și pe platforma pentru programarea online sau în comunicarea cu oamenii”, a spus Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.