Andrei Baciu: Dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare.

Andrei Baciu a spus, la un post de televiziune, că se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus și că următoarele zile vor fi decisive pentru a observa cum va decurge situația.

„Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă. Este un criteriu – rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial. Eram la 0,6…0-,7 și urmează să evaluăm. Nu este singurul criteriu important, el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate. Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament”, a spus Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, există două tipuri de cazuri, respectiv cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.