Andrei Baciu: Dezvoltarea sistemului de sănătate este direct dependentă de resursele financiare existente

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat joi că dezvoltarea sistemului de sănătate este în strânsă legătură cu finanțările existente și că asigurările de sănătate private reprezintă o alternativă pentru a spori resursele financiare.

”Dezvoltarea sistemului de sănătate este direct dependent de resursele financiare existente. (…) Resursele financiare sunt cele care dau calitatea unui serviciu de sănătate din orice țară, iar asigurările de sănătate private reprezintă o alternativă serioasă pentru a spori resursele financiare pe care se bazează serviciile medicale pe care le primești ca simplu cetățean și ca om. (…) Cred că ar trebui să ne uităm per ansamblu la ce înseamnă o astfel de transformare de paradigmă, pentru că introducerea unor asigurări de sănătate private presupune o schimbare de paradigmă până la urmă, se schimbă conformația regulilor existente per ansamblu”, a declarat Andrei Baciu în cadrul Conferinţei Quo Vadis 2022! Ediţia 5 – Asigurări private sănătate, soluție pentru finanțarea sănătății.

Andrei Baciu a mai subliniat că pacienții și toți cei care plătesc asigurări sociale de sănătate au așteptări mult mai mari de la sistemul de sănătate, în ceea ce privește oferirea de servicii medicale.

Mai mult, secretarul de stat a mai precizat că odată cu pandemia de COVID-19 lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar focusul oamenilor a fost mult pe sănătate.

”Lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimii doi ani, în sensul în care sănătatea are un focus special din partea oamenilor. Și atunci așteptările oamenilor, ale pacienților și ale tuturor celor care plătesc asigurări sociale de sănătate s-au schimbat foarte mult. Ei au așteptări mult mai ridicate, pentru că au avut o atenție specială pentru serviciile de sănătate și și-au făcut o idee mult mai clară despre ce servicii medicale se acordă în România și în străinătate”, a mai declarat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.